Banner Minimer
Aktuelt
UNG i HABO

 

En stolt kar på Karrestad

 
Da tiden var inne for å etablere seg, var ikke Morgan Fresh Andersen i tvil; Han ville kjøpe egen bopel. Å gå inn i leiemarkedet var utelukket. Nå stortrives han i Vidarsvei på Karrestad-feltet.
 
Den aktive 22 åringen fikk jobb som elektriker på Saubruks etter endt utdannelse. Her jobber han skift, og stortrives med det.
– Det kan være hardt til tider, men så har jeg jo friuker som jeg bruker på å hente meg inn igjen, forteller Andersen.
Han sitter i en sort skinnsofaen i sin flotte leilighet med ungdommelig preg. Innredningen er enkel og steril, og fargevalgene (eller utelatelsen av farger om du vil), går for det meste i sort og hvitt. Kjøkkenet har et stilig sjakkmønster på gulvet, og veggene er skinnende hvite. Over sofaen henger et iøyenfallende og fasinerende bilde av en snøleopard.
– Det har blitt noen turer til Ikea, ja. Vitrineskapet har jeg nettopp satt opp, forteller han og viser fram et hvitt skap med glassdører som han har montert belysning i.
– Det var ordentlig kronglete å sette sammen, men det ble jo bra til slutt, sier han muntert.
 
Unggutten flyttet inn i den 56 kvadratmeter store leiligheten i 3. etasje i mars.
 
Et enkelt valg
Andersen hadde ikke vært på leting lenge innen han fant leiligheten i Vidarsvei.
 – Med en gang jeg så prospektet, var det noe som fristet, minnes han.
 
– Da jeg kom på visning, skjønte jeg at jeg dette var midt i blinken. Det meste var nyoppusset, så her kunne jeg flytte rett inn. Beliggenheten var også perfekt, påpeker han.
 Nærmere byen ønsker han seg ikke, da han foretrekker litt rolige omgivelser.
Den store balkongen var også en avgjørende faktor. Den ene delen er bygd inn med glass, og her har Andersen innredet med sofa og bord. På bordet står en tom ølflaske fra kvelden før...
– Der ute er det perfekt å sette seg ned og slappe av etter en lang dag på jobben, forteller Andersen. Han nyter friheten i det å eie egen leilighet, men innrømmer også at det var litt skremmende i starten.
– Det var jo snakk om en stor investering. Men det er billigere i lengden enn å leie. Så lenge man har oversikt over utgifter og forholder seg til borettslagsreglene, er det en fryd å bo på denne måten, poengterer han.
 
Aktiv fritid
Ved siden av sofaen står to flotte gitarer i hvert sitt stativ.
– Jeg prøver å spille litt nå og da, men det blir altfor sjeldent. Det kan være litt vanskelig å kombinere med skiftarbeidet. Jeg kan jo ikke sette meg ned å spille midt på natten. Slik er det å bo i borettslag. Man må ta hensyn til hverandre, det er veldig viktig, poengterer han.
Ved siden av gitarspillingen er det dykking som er den store lidenskapen.
– Jeg prøver å få dykket så ofte jeg kan, men akkurat nå har jeg en liten pause ettersom en av mine dykkekamerater har pådratt seg dykkesyken, forteller han.
Han trener også styrke så ofte han kan, men den store sorte TV-en, X-boxen, Playstationen, alle filmene og stereoanlegget avslører samtidig at Andersen også liker å slenge seg på sofaen med jevne mellomrom. Og at han kanskje bor alene?
– Det stemmer, jeg bor alene for tiden, bekrefter han. Om han faktisk også er singel, er han litt mer tilbakeholden på.
– La oss bare si det slik, at jeg nyter muligheten til å møblere og innrede som jeg selv ønsker så lenge jeg har mulighet, svarer han lattermildt.
 
Flott område
Karrestadfeltet består av to blokker, omkranset av store, solfylte grøntområder. Andersen og vennene hans vet å nyte mulighetene et slikt område har.
– Jeg har tre kamerater i blokka. En er kokk og de andre to jobber på sjøen. En sjelden gang hender det at friukene våre faller i samme periode, da liker vi å finne på noe sammen. I sommer grillet vi, og hadde ulike aktiviteter på plenen, forteller han.
– Det å kunne flytte inn i en så bra leilighet var veldig gøy, og ikke minst spennende. Og fortsatt er jeg veldig stolt. Jeg vil helt klart anbefale andre i samme situasjon som meg å vurdere borettslagsleilighet. Det gir en myk overgang til det å eventuelt kjøpe en bolig på et senere tidspunkt. Bare å komme inn på boligmarkedet er jo veldig positivt, miner han om.

| | Tips en venn: Epost