Banner Minimer
Aktuelt
Utstråler trivsel og glede i Solbakken

Mellom Marcus Thranesgate og Busterudgata ruver den majestetiske høyblokka i Solbakken borettslag 11 etasjer i høyden. Det er derimot på bakkeplan vi finner 22 år gamle Ida Løken. Rakkestad-jenta sier hun stortrives som midlertidig haldenser!
 


– Her bor jeg, smiler Løken stolt i det hun ønsker velkommen.

Selv om hun flyttet inn 1. april i år, var boligkjøpet langt fra noen aprilspøk.
– Pendlingen fra Rakkestad til Halden begynte å bli en påkjenning, forteller studenten. Hun går  nå siste året på førskoleutanningen på Remmen.
– Og da min mor valgte å flytte til Halden, ville jeg også se på mulighetene til å skaffe egen bolig her i byen, legger hun til.
Hun innrømmer imidlertid det var med en viss skrekkblandet fryd at hun startet forberedelsene - både mentalt og fysisk. Men tilfeldigheten gjorde prosessen kortere og mindre smertefull enn hun våget å håpe på! 
 
Overraskende kjapt
Idet Løken hadde startet sin boligsøken, valgte nemlig en god venn av henne å flytte fra sin HABO-leilighet i Solbakken. Det var en bolig Løken var godt kjent med, da hun ofte hadde vært på besøk.
– Venninnen min ringte meg og lurte på om jeg ikke ville kjøpe hennes leilighet, og det ville jeg gjerne! Dermed gikk turen til banken for å be om førstehjemslån, forteller hun. 
Med mor som kausjonist for de 10 prosentene som kreves i egenkapital, ble lånet innvilget og boligkjøpet kunne realiseres.
– Da jeg åpnet døren 1. april og ingen enda hadde sagt ”aprilsnarr”, innså jeg at boligdrømmen var blitt virkelighet, minnes Løken.
– Det var både skummelt og utrolig gøy på samme tid! Skummelt med tanke på lån og forpliktselser, men frihetsfølelsen av å eie noe eget er helt spesielt. Jeg var, og er fortsatt, veldig stolt, sier hun.
 
Et enkelt valg
­Løken er ikke i tvil om at det er en stor investering - og et viktig valg - å kjøpe seg en leilighet. Men det er faktisk billigere i lengden enn å leie, poengterer hun.
– Å investere i en HABO-leilighet var en perfekt mulighet for meg til å få et ben innenfor boligmarkedet. Det blir for eksempel mye enklere hvis jeg i fremtiden ønsker å oppgradere eller bytte bopel. Pluss at det er en god øvelse i det å ha oversikt og kustus på utgifter og ansvar, sier hun.
Akkurat denne leiligheten var også ganske nyoppusset, noe som var med på å forenkle valget.
– Som student har man ikke økonomi til å drive med oppussingsprosjekter, sier Løken, som jobber som resepsjonist og instruktør på Family i Rakkestad ved siden av skolen.
– Sikkerheten synes jeg også var veldig betryggende. Her låses alle dører automatisk, og man må benytte et callingsystem for å komme seg inn. Vi har dessuten en vakmester som kontinuerlig sørger for at alt er som det skal, forklarer hun.
Med naboer tett innpå, er det også en selvfølge at man må ta hensyn til hverandre, noe Løken ikke har problemer med.
­– Det er svært sjeldent jeg hører noe, og selv har jeg ofte venner på besøk uten at det sjenerer noen, sier  hun.
Blokka består av 66 leiligheter, med beboere fra alle samfunnslag og i alle aldersgrupper. Det synes hun bare er veldig hyggelig.  
– Jeg har utrolig mange hyggelige samtaler ved postkassene, kan hun fortelle. 
 
Interiørbevisst
Leiligheten på 35 kvm. består av ett bad, ett soverom, en balkong samt en åpen stue og kjøkkenløsning. De mange sorte interiørdetaljene står i kontrast til de hvite flatene. På tynne vegglister står flere flotte og fargerike malerier som bryter med de akromatiske fargene. Gangen er malt i en rødfarge som matcher kunstverkene. Det er ingen tvil om at Løken er opptatt av interiør og mote!
– Jeg elsker å følge med på interiørfronten, bekrefter hun. Og legger til at hun holder seg oppdatert ved å lese magasiner og blogger på nettet.
- Maleriene mine er faktisk malt av min søster Ann Helen Løken, sier hun stolt, og mener de egentlig hører hjemme på en kunstutstilling...! 
Foruten interessen for interiør og mote, går mye av fritiden hennes med til trening, film og venner.
 
Trives godt
Det er liten tvil om av Løken trives godt i Major Forbusgate 27, men om hun blir boende i Halden vites ikke.
– Det kommer veldig an på hvor jeg eventuelt får meg jobb, forklarer hun.
– Men Halden er en by jeg har blitt veldig glad i. Man har jo en anelse flere aktiviteter og muligheter her enn i Rakkestad, humrer hun.
Avstanden fra leiligheten til byen er helt perfekt, og når hun skal på skole eller jobb tar hun bilen som står parkert på utsiden.
– Jeg er så fornøyd med situasjonen i dag, så jeg håper uansett at jeg kan bli boende her en stund til, avslutter hun med et stort og varmt smil. 

| | Tips en venn: Epost