Banner Minimer
Aktuelt
Vil til boligbyggelag
Boligbyggelagene i Norge fikk 30 000 nye medlemmer i fjor, og har nå passert 840 000 medlemmer tilsammen.

Norske boligbyggelag har fått fler nye medlemmer enn det bor i Halden, og mer enn 840 000 nordmenn er medlemmer i boligbyggelag.
Adm. direktør Thor Eek i NBBL er særlig tilfreds med at det er svært mange unge blant de nye medlemmene.
- Noe av tilveksten skyldes nok at Norge er inne i en ungdomsbølge med flere i aldersgruppen 20 til 30 år. Men de høye boligprisene øker også interessen for medlemskap i boligbyggelagene. Vi ser at stadig flere bruker forkjøpsretten når borettslagsboliger er til salgs, sier Thor Eek.

I Halden Boligbyggelag var antall nyinnmeldinger 253, samtidig som 126 meldte seg ut i løpet av året og 44 medlemskap ble slettet pga manglende betaling tre år på rad.  Totalt sett ender vi på 83 nye medlemmer i 2011, sier Eli K. Andreassen, direktør i HABO.
En av grunnene til at man hvert år opplever at mange melder seg ut, er at de ikke lenger bor i borettslagsleilighet. Av våre 4.607 medlemmer er ca halvparten ikke boende medlemmer som nyter godt av våre medlemsfordeler, og har mulighet til å benytte seg av forkjøpsretten dersom de ønsker å kjøpe seg bolig tilknyttet Halden Boligbyggelag.


| | Tips en venn: Epost