Banner Minimer
Aktuelt
Sjekk reiseforsikringen før ferien!

Sjekk reiseforsikringen før ferien!
Sommerferien nærmer seg og mange har nok allerede bestilt årets store ferietur. Nordmenn elsker å reise og vi finner stadig mer eksotiske reisemål. Men enten du skal feriere i Norge, Namibia eller New Zealand er det viktig å ha reiseforsikringen i orden.


Undersøkelser viser nemlig at en av fem mangler reiseforsikring. Det kan bli svært dyrt hvis uhellet er ute. 

- For mange av oss tenker ikke på eller glemmer å kjøpe reiseforsikring til oss selv og familien når vi skal på tur. Det kan bli svært kostbart hvis uhellet er ute. For stadig flere av oss opplever tyveri, ulykker, sykdom og andre skader når vi er ute og reiser. I fjor var det nesten 300 000 meldte skader og det ble utbetalt nærmere 1,7 milliarder kroner i erstatning, sier avdelingsleder Beate Vinei i Boligbyggelagenes Forsikring.  

Ta med Boligbyggelagenes Forsikring på tur
En reiseforsikring gir deg trygghet mot de fleste uhell og ulykker som kan oppstå, og nå kan du forsikre deg og din familie hos boligbyggelaget ditt. Tidligere hadde de ulike boligbyggelagene avtaler med en rekke forsikringsselskap, men nå har vi samlet oss og laget vår egen forsikringsordning for deg og de 530 000 andre medlemmene. 

–Sammen er vi sterkere og det gjør at Boligbyggelagenes Forsikring kan tilby konkurransedyktige forsikringer. I tillegg opparbeider medlemmene 2 % bonus på Fordelskortet sitt hvis de har forsikring gjennom boligbyggelaget, sier Beate Vinei.

Hva dekker reiseforsikringen?
Reiseforsikringen til Boligbyggelagenes Forsikring gir deg god dekning på alle turer utenfor hjemmet. Det betyr at du er forsikret uansett om du kommer ut for et uhell på vei til treningssenteret eller blir frastjålet kameraet ditt på Mallorca. Forsikringen gjelder for reiser på opptil sju uker, og gir deg blant annet forsikring av forsinket bagasje, ulykke, sykdom og tap som følge av ran og tyveri. Boligbyggelagenes reiseforsikring gir deg også avbestillingsforsikring, slik at du ikke trenger å kjøpe det i tillegg når du bestiller en reise. Med helårs reiseforsikring fra boligbyggelaget ditt trenger du rett og slett ikke tenke på forsikring neste gang du bestiller ferie.

Ring 03712 hvis du ønsker personlig service og god rådgivning når det gjelder ditt behov for reiseforsikring, fullstendig oversikt over hva forsikringen dekker og et pristilbud. Og ønsker du å bytte reiseforsikring gjør vi det enkelt for deg. Vi tar oss av alt det praktiske som å si opp avtalen med det gamle forsikringsselskapet ditt.

Trygghet ved sykdom
Det å bli alvorlig syk eller skadet når du er på ferie er heldigvis unntaket, men skulle det skje er det viktig å ha gode støttespillere i ryggen. Boligbyggelagenes Forsikring har avtale med den internasjonale redningsorganisasjonen SOS-International i København for å gi sine forsikringskunder den beste behandling. Hvis du blir alvorlig syk eller skadet vil SOS International bistå med hjemtransport og sikre at dine rettigheter som pasient blir godt tatt vare på.

På ferie til Europa?
Alle nordmenn på reise kan bruke sitt europeiske helsetrygdkort for å få medisinsk behandling i et annet EØS-land eller Sveits. Kortet viser at du har krav på nødvendig medisinsk behandling i det landet du er i, på samme vilkår som de som bor der. Men det er viktig å være klar over at helserettighetene du har etter EØS-avtalen er begrenset og at norske myndigheter anbefaler å ha en privat reiseforsikring i tillegg. Du kan bestille helsetrygdekortet på helfo.no og få det tilsendt i posten.

Flere blir syke og rammet av uhell
Stadig flere av oss får bruk for reiseforsikringen. I 2012 var det en økning på 10 prosent i antall skader og tap som ble rapportert inn til forsikringsselskapene. De vanligste årsakene til krav til forsikringsselskapene er tyveri og tap av reisegods. Men det som står for nesten halvparten av utbetalingene er sykdom. Over 750 millioner kroner ble utbetalt for å dekke utgifter til lege, legemidler og sykehusopphold. Det betyr at hver skade var på over 7 500 kroner i snitt, og som man uten reiseforsikring måtte ha betalt selv.


| | Tips en venn: Epost